Your Website - Κατασκευή ιστοσελίδων - Κατασκευή eshop

Κόστος κατασκευής ιστοσελίδας

3+1 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΣΕΤΕ ΤΟ SITE ΣΑΣ

Πόσα χρόνια πέρασαν απο την τελευταία φορά που αλλάξατε το site σας η την μέρα που το βγάλατε online;

Πλέον ένα site πρέπει κάθε 2 χρόνια να ανανεώνεται. Αν όχι ριζικά, θα πρέπει να γίνονται παρεμβάσεις, για την βελτίωση του και την αναβάθμιση του. Μα είναι τόσο σημαντικό να ανανεώνω τόσο άμεσα το site μου;

Η απάντηση είναι φυσικά και ναι. 

Σκεφτείτε πόσο άμεσα κάνετε αλλαγές στην επιχείρηση σας και το φυσικό σας κατάστημα για να έχετε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα ή να ικανοποίησετε τους πελάτες σας; Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο, αλλά πολλές επιχειρήσεις, κάνουν αλλαγές, προσθήκες και δοκιμάζουν πράγματα ακόμα και σε εβδομαδιαία βάση. Το αρχικό κόστος επένδυσης της κατασκευής, θα πρέπει να το αντιμετωπίζουμε σαν κόστος εκκίνησης και όχι ως κόστος lifetime για την διαδικτυακή μας παρουσία.

Μπορεί λοιπόν στην πραγματική ζωή η εμφάνιση να μην είναι το παν, αλλά στον κόσμο του Internet όπου όλα αλλάζουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα, ένα απαρχαιωμένο website χρειάζεται άμεσα redesign για τρεις πολύ σημαντικούς λόγους:

1. Φαινόμαστε άμεσοι, επίκαιροι και ανανεωμένοι

Μια επιχείρηση που έχει έναν εξελιγμένο ιστότοπο, φαίνεται στα μάτια των πελατών της, ανανεωμένη και σύγχρονη. Σκεφτείτε πόσες φορές, μπήκατε σε ένα site με απαρχαιωμένο menu navigator ή ακόμα χειρότερα με μη ενημερωμένες πληροφορίες και βγήκατε άμεσα γιατί δεν σας “κράτησε”. Έτσι μπορεί να συμβαίνει και με το δικό σας site. Μπορεί να φαίνεται παλιό, ξεπερασμένο και βαρετό. Ειδικά, αν έχετε πελάτες εξωτερικού, οι τάσεις και η design προσέγγιση μπορεί να διαφέρει σημαντικά με τα δεδομένα της Ελλάδας. Επίσης ένα παλιό site μπορεί να δείχνει και να σχηματίζει την εντύπωση οτι δεν σας νοιάζει η επιχείρηση σας. Πράγμα που μπορεί να επηρεάσει συνολικά την εικόνα σας. 

     2. Η επιχείρηση μας συμβαδίζει με τις αλλαγές

Όπως αλλάζουν οι ανάγκες της επιχείρησης σας και αναζητάτε νέες λύσεις, έτσι αλλάζουν και οι απαιτήσεις των πελατών σας. Έτσι είναι απόλυτα λογικό να ψάχνουν νέες πληροφορίες, νέους τρόπους παραγγελιών, εμπλουτισμένα βήματα αγοράς στο site της επιχείρηση σας. Ένας ενημερωμένος και σύγχρονος ιστότοπος είναι σε κάθε περίπτωση ένα ακόμα εργαλείο για την επιχείρηση σας. Σκεφτείτε μια σύγχρονη πλατφόρμα κρατήσεων για τα δωμάτια του ξενοδοχείου σας και μια διαδικασία που διαρκεί μόλις 2 λεπτά, μέχρι να ολοκληρωθεί η κράτηση. Σκεφτείτε επίσης, μια αντίστοιχη διαδικασία σε 10 λεπτά, με προβλήματα και αργή φόρτωση. Ποια διαδικασία θα επιλέγατε τελικά σαν χρήστης;

      3. Οι χρήστες αλλάζουν συνήθειες και τον χρόνο που ξοδεύουν στο internet

Αν και το αναφέραμε και λίγο πιο πάνω, θα το πούμε πιο αναλυτικά γιατί οι χρήστες έχουν μεγάλη πρωτεραίοτητα. Οι χρήστες μας/πελάτες μας είναι όλοι εκείνοι που θα μας δείξουν ως προς ποια κατεύθυνση πρέπει να πάμε. Τι τους αρέσει πλέον, τι τους ενδιαφέρει, σε ποια ερεθίσματα αντιδρούν και τι τους κρατά το ενδιαφέρον. Πριν 15 χρόνια, αν σε ένα page με ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, είχαμε ένα απλό κείμενο, μια φωτογραφία και ένα τηλέφωνο είναι σχεδόν σίγουρο οτι ο χρήστης μας θα έκανε κλήση. Πλέον, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Χρειάζεται να κάνουμε πολλά περισσότερα, να παρουσιάσουμε αρκετά παραπάνω και να δημιουργήσουμε έξυπνο και πρωτότυπο περιεχόμενο για να λάβουμε μια ηλεκτρονική κράτηση. Η προσαρμοστικότητα μας απέναντι στους πελάτες μας, θα μας κάνει να ξεχωρίσουμε. Δείτε για παράδειγμα τη χρήση του messenger bot.

Μήπως ήρθε η ώρα για.. αναβάθμιση;

Σε αυτό το σημείο, είναι πολύ σημαντικό να καταλάβετε ότι ο βασικός στόχος πίσω από το redesign του website σας είναι να δημιουργήσετε ένα πολύ ισχυρό εργαλείο προκειμένου να πετύχετε έναν ή και περισσότερους από τους εμπορικούς σας στόχους. Θα πρέπει λοιπόν να έχετε καθορίσει αυτούς τους στόχους από την αρχή, εάν θέλετε να γίνει σωστά η δουλειά.

Εάν, λοιπόν, κρίνετε ότι το δικό σας website ή e-shop χρειάζεται επειγόντως το φρεσκάρισμα που θα το κάνει να ξεχωρίσει, να κερδίζει μόνο θετικές εντυπώσεις, να σας βοηθά να πετύχετε τους εμπορικούς σκοπούς σας και να απαντά στις ανάγκες του κοινού στο οποίο απευθύνεστε, μπορούμε να σας βοηθήσουμε να το αποκτήσετε!

Η your-website με φρέσκιες ιδέες μπορεί να σας βοηθήσει να “ανανεωθείτε”. Εύκολα, απλά και αποτελεσματικά!

Βρείτε μας και στο Facebook!

3 λόγοι για να ανανεώσετε το site σας